TOP termékek

Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 (korábban Gastrobalance) kapszula 60 db

Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 (korábban Gastrobalance) kapszula 60 db
Napfényvitamin L. rhamnosus CCFM1119 (korábban Gastrobalance) kapszula 60 db

Problémaspecifikus élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő termék, mely speciális, klinikailag tesztelt Lactobacillus rhamnosus jótékony bélbaktérium tartalma révén segíthet a jobb életminőség és megfelelő közérzet elérésében krónikus gyomorbántalmak esetén.

Bővebben
7 530 Ft
Részletek

A Napfényvitamin Gastrobalance Plus L. rhamnosus CCFM1119 kapszula előnyei:

  • Klinikai vizsgálattal rendelkező speciálisan a célnak megfelelően kifejlesztett L. rhamnosus bélbaktériumot tartalmaz
  • Az eredményes klinikai vizsgálat során alkalmazott 10 milliárd c.f.u./kapszula hatóanyag mennyiséget használtuk
  • VPro® 5 gyártási technológia révén a lehető legmagasabb arányban hasznosulnak a jótékony baktériumok
  • Problémaspecifikus termék
  • GMP minősítésű üzemben előállított étrend-kiegészítő
  • Kiváló minőségű glükomannán rostot is tartalmaz
  • Adalékanyag-, glutén-, hozzáadott cukor-, laktóz-, GMO-, kukorica-, szója-, tejfehérje-, titán-dioxid és egyéb színezékektől mentes készítmény
  • Hisztamin intoleranciával élők is fogyaszthatják
  • Hűvös, száraz, fénytől védett helyen tárolva egy évig is megőrizheti eredeti csíraszámát

Mire jó a Gastrobalance Plus L. rhamonsus CCFM1119?

Problémaspecifikus élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő termék, mely speciális, klinikailag tesztelt Lactobacillus rhamnosus jótékony bélbaktérium tartalma révén segíthet a jobb életminőség és megfelelő közérzet elérésében krónikus gyomorbántalmak esetén.

Ellensúlyozhatja a gyomorban létrejövő Helicobacter pylori túlsúlyt gátolva ezzel számos a baktérium túlműködéséhez köthető problémát, mint például a gyomorfekély, a gyomorhurut vagy éppen a savas reflux okozta bántalmak.

Európában is egyedülálló módon a L. rhamnosus jótékony baktérium az ún. VPro® 5 technológiának köszönhetően egy öt rétegű mikrokapszulába zárva sértetlenül jut el rendeltetési helyére. A speciális lactobacillus mögött álló klinikai tanulmány és a mikrokapszulázott előállítási mód szavatolja hatékonyságát és előnyét szinte az összes hazai élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítővel szemben.

Mikrokapszulába zárt ötszörös védelemmel ellátott VPro® 5 gyártási technológia a maximális hatékonyságért!

A termékben található speciális L. rhamnosus bélbaktériumok egy öt rétegű mikrokapszulába zárva védelmet élveznek számos olyan környezeti tényezővel szemben (gyomorsav, epesavak, enzimek), melyekkel a gyomor- és bélrendszerben találkozhatnak és jelentős mértékben lecsökkenthetik a céljukhoz elérő aktív, életképes baktériumok számát. Ez az egyedülálló gyártási technológia szavatolja, hogy a lehető legmagasabb arányban legyenek képesek kifejteni jótékony hatásaikat az alkalmazott törzsek.

Az ábrán jól látható a L. rhamnosus bélbaktériumokat övező több speciális réteg, melyek hagymalevélszerűen ölelik körbe őket valós védelmet nyújtva a károsító tényezőkkel szemben.

Legbelül egy olyan közegben vannak jelen a bélbaktériumok, mely számukra a legkedvezőbb körülményeket biztosítja hosszútávon, C-vitamin, aminosavak és egyéb anyagok. Ezt követi a probiotikus törzseket éltető speciális rostok, oligoszacharidok rétege.

A harmadik réteg összetevői segítik a túlélést a bélrendszerben, a negyedik a gyomor savas közegében támogatja őket, míg végül a legkülső réteg az oxidációtól is védő poliszacharid réteg.

L. rhamonsus CCFM1119® (korábbi Gastrobalance) tudományosan igazolt hatása

A mikrobiommal kapcsolatos kutatások lehetővé tették, hogy egyes nemzetközi cégek olyan jótékony törzseket fejlesszenek ki, amelyek vagy bizonyos megbetegedések esetén alkalmazhatóak specifikus kiegészítőként az életminőség javítása érdekében vagy magát a betegséget okozó kórokozókkal szemben lépnek fel.

Alapvetően maga az egészséges és ép mikrobiom is egyfajta védőpajzs, mely kordában tartja a bélrendszerben a patogén törzseket, táplálja és segíti a bélnyálkahártya egészséges működését, barrier funkciójának fenntartását, ezáltal számos akut és krónikus elváltozástól óv meg minket.

Egy ilyen klinikai vizsgálattal is rendelkező fejlesztés a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 jótékony baktérium, melyet kifejezetten a H. pylori eltolódás miatt kialakult tápcsatornai tünetek mérséklésére és a Helicobacter pylori számának csökkentésére hoztak létre.

Az anti-Helicobacter pylori hatású speciális L. rhamnosus a VPro® 5 gyártási technológiának köszönhetően a gyomor erősen savas közegében is ki tudja fejteni áldásos hatásait.

A lactobacillus olyan anyagokat termel, melyek gátolják a H. pylori megtapadását a gyomor- és bélfalon, akadályozva ezzel a kolonizációját, túlszaporodását a gasztrointesztinumban.

Jól ismert tény, hogy a H. pylori egyensúly megbomlása, a baktérium fokozott működése számos krónikus gyomorbántalom közvetlen oka. A kutatás során kiderült, hogy a H. pylori szabályozásán keresztül a komplett bélflóra egyensúlyra is képes hatás gyakorolni a L. rhamnosus erre a célra kifejlesztett változata (kedvezően befolyásolta a Parasutterella, a Lachnospiraceae, valamint a Erysipelotrichaeae törzsek számának alakulását). A vizsgálat során 10 milliárdos csíraszámban 4 héten keresztül napi szinten alkalmazva szignifikánsan javította a panaszos emberek életminőségét, közérzetét gyomorfekély, gastritis és egyéb krónikus gyomorbántalmak esetén.

 

* Indicates that there is a significant difference between the two groups, P < 0. 05

A GSRS a gyomor-bélrendszeri tünetek súlyosságának és gyakoriságának fontos mutatója klinikai betegeknél (jelen esetben az igazolt, tünetes H. pylori fertőzöttek körében). Minél alacsonyabb ez a pontszám, annál enyhébbek a tünetek. A kezelés előtti GSRS mindkét csoportban 6,00 felett volt, és nem volt szignifikáns különbség a két csoport között. A Lactobacillus rhamnosus egy hónapos szedése után nem volt változás a GSRS terén a placebo csoportban (5,15 ± 1,35), míg a CCFM1119 törzzsel kezelt csoportban a pontszám 2,27-re csökkent, a tünetek jelentős javulásával. A kísérleti eredmények azt mutatják, hogy a Lactobacillus rhamnosus CCFM1119 javítja a gyomor-bélrendszeri tüneteket, ami összefüggésben állhat a Lactobacillus fogyasztása utáni H. pylori kolonizáció csökkenésével.

Clinical efficacy evaluation of Lactobacillus rhamnosus JS-SZ-2-1 against Helicobacter pylori infection. Food and Fermentation Industries, 2020. Zhang M., Zhai Q., Zhao J., Zhang H., Chen W.

Összetevők: Lactobacillus rhamnosus, konjak gyökér kivonat (glükomannán rost), HPMC cellulóz kapszulahéj (gyomorsaválló)

Aktív összetevők 1 kapszulában C.F.U.
Lactobacillus rhamnosus 10 milliárd
GOS (galakto-oligoszacharid) 280 mg

C.F.U.: az élő baktériumok mennyisége

  • Kiszerelés: 60 db kapszula
  • Alkalmazás: Napi 1 kapszula négy héten át majd két, három hét szünet után ismételhető a kúra igény szerint
  • Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve

OGYÉI notifikációs szám: 31087/2023

A termék étrend-kiegészítő, mely az általános életminőséget és közérzetet hivatott támogatni, tovább nem helyettesíti az egészséges táplálkozást!
Betegség esetén mindenképpen forduljon orvoshoz!


Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Adatok
Cikkszám
712347
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek