TOP termékek

Arktisz jód kapszula 80db

Arktisz jód kapszula 80db
Arktisz jód kapszula 80db
Arktisz jód kapszula 80db
Arktisz jód kapszula 80db
Arktisz jód kapszula 80db

Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatok szennyező anyagoktól, toxikus nehézfémektől, mikrobiális patogénektől, sugárzástól, GMO-, búza-, glutén-, tejtermék és egyéb közismert allergénektől mentesek.


Bővebben
Márka :
AvaloMedica Balance
Kiszerelés :
80 db
Szállítási idő :
2-3 munkanap
További adatok
4 380 Ft
Egységár: 55 Ft/db
Részletek

Kiemelkedő fucoidan tartalommal
Egyéb nyomelemek és növényi komponensek forrása
Az északi sarkkör emberi beavatkozástól mentes tengereiben őshonos
barnamoszat
Kiváló minőségű európai forrásból
Adalékok nélkül, igen értékes élelmi rosttal (XOS és gumiarábikum)
Aktív összetevők 1 kapszulában:
- természetes eredetű jód (bio Ascophyllum nodosum moszat) - 250 mcg
(*NRV 167%)
- élelmi rost (min. 70% xilo-oligoszacharidok - XOS) - 200 mg
- élelmi rost (gumiarábikum - acacia senegal - 200 mg
*NRV%: napi beviteli referencia-érték %-a felnőttek esetében.
Összetevők:
Bio, tengeri eredetű barnamoszat (Ascophyllum nodosum), Xilo-oligoszacharidok -

XOS, Gumiarábikum (élelmi rostok keveréke), zselatin (kapszulahéj - ki-
bontható)

Hatóanyagok 1 kapszulában:

természetes eredetű jód ( bio Ascophylium nodosum moszat): 250 mcg

élelmi rost (min. 70% xilo-oligoszacharidok - XOS) 200 mg

élelmi rost ( gumiarábikum - acacia senegal) 200 mg

Ajánlott napi mennyiség: napi 1x1 étkezéssel (délelőtti órákban)
OGYÉI notifikált termék.

Az Arktisz jód alapanyagául szolgáló moszatokból készülő más termékeket széles körben ajánlják táplálkozási szakemberek, orvosok, fogorvosok, egészséges táplálkozással foglalkozó egyesületek, szakmai szervezetek, valamint számos tudományos kutatás tárgyát képezik.

xiloligoszacharidok (XOS) prebiotikumként hatnak (F) (F), ráadásul igen szelektíven táplálják az emésztőrendszerben található jótékony baktériumokat, mint például a bifidobaktériumok és a laktobacillusok. Számos klinikai vizsgálatot végeztek már a XOS-szal, amelyek különféle egészségügyi előnyökről számoltak be, ideértve a vércukor- és vérzsírszintek javulását, az emésztőrendszer egészségügyi előnyeit - kifejezetten kecsegtető módon hasmenések esetében -, valamint az immunmarkerek pozitív irányú változásait. Érdekesség, hogy ezek az előnyök általában 1–4 g/nap dózisban megfigyelhetőek, azaz alacsonyabb dózisokban annál, mint a fruktooligoszacharidok (FOS) vagy az inulin élelmi rostok esetében. Reménykeltőek az eredmények konkrétan IBS és IBD esetében is (F).

gumiarábikum (itt 100% acacia senegal, a termékben ráadásul ebből is ökológiai gazdálkodásból származó forrást használunk. DE-ÖKO-005; Ecocert IMO GmbH) alacsony FODMAP rost. További különlegessége, hogy az elfogyasztott prebiotikus rostok segítségével bélbaktériumaink bizonyítottan úgynevezett rövid láncú zsírsavakat (SCFA) állítanak elő, melyek figyelemre méltó módon javíthatják egészségünket. A gumiarábikum tehát a bélflóra diverzitását, azaz sokszínűségét és egyensúlyát táplálja. A gondosan összeállított élelmi rostkeverék esetében nagyon fontos még hangsúlyozni, hogy más termékekkel ellentétben (mint például az inulin és egyéb oldható rostok) a fermentáció lassan és kíméletesen zajlik a bélben, így szinte teljesen elkerülhető a kellemetlen puffadás vagy egyéb emésztési panasz megjelenése. A Freyagena termékcsalád más összetevőihez hasonlóan az Arktisz jód is olyan prebiotikus rostszálakat tartalmaz, melyek előkelő résztvevői a jövő mikrobiom kutatásainak. Több száz szakmai tanulmány áll rendelkezésünkre a gumiarábikumról; ebből a szempontból is a rostok csúcskategóriáját képviseli.

Források:

Ma, Rui; et al. (2017). "Utility of Thermostable Xylanases of Mycothermus thermophilus in Generating Prebiotic Xylooligosaccharides". Journal of Agricultural and Food Chemistry. 65 (6): 1139–1145.
Linares-Pastén, J. A.; Aronsson, A.; Nordberg Karlsson, E. (2017). "Structural Considerations on the Use of Endo-Xylanases for the Production of prebiotic Xylooligosaccharides from Biomass. Current Protein & Peptide Science. 18 (999): 48–67.

Ying Nie, Qinlu Lin, Feijun Luo (2017). "Effects of Non-Starch Polysaccharides on Inflammatory Bowel Disease". Int J Mol Sci. Jul; 18(7): 1372.
Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Figyelmeztetés! Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások pontos adatokat tartalmazzanak, de sajnos előfordulhat, hogy a gyártók előzetes bejelentés nélkül változtatnak a csomagoláson vagy az összetételen, ezért a képek és leírások tájékoztató jellegűek. A termékleírásban szereplő adatokért nem tudunk felelősséget vállalni.
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy a termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

Adatok
Vonalkód
5999860312048
Cikkszám
FREY2079-01
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek